Tilbage til BHS Ribe

Grøn generation vælger elektrisk GIANT minilæsser


Brdr. Holst Sørensen fra Obbekær, har i samarbejde med GIANT forhandler C. Bay Christensen leveret to stk. G2200E X-TRA til Roskilde Tekniske Skole.

”Vi ser frem til at kunne gå en endnu mere elektrisk fremtid i møde. GIANT G2200E X-TRA har fra start vist sig som en robust og stærk læssemaskine, og vi glæder os til at kunne bruge den i undervisningen af fremtidens håndværkere.” - Jens Peter

- Roskilde Tekniske Skole

Roskilde Tekniske Skole tilføjer elektriske GIANT minilæssere til i forvejen stor elektrisk maskinpark. Det handler om kultur, og om at forberede fremtidens håndværkere på en dagligdag uden dieselos og støj fra brummende dieselmotorer. Brdr. Holst Sørensen fra Obbekær, har i samarbejde med GIANT forhandler C. Bay Christensen leveret to stk. G2200E X-TRA til Roskilde Tekniske Skole.

Roskilde Tekniske Skoles arealer på Søndermarksvej danner en torsdag i juni ramme om en elektrisk præsentation af de større. Institutionen udvider maskinparken med to elektriske Giant minilæssere G2200E X-TRA. Den ene i traditionel GIANT farve, den anden i sort. Nøgleoverrækkelsen sker fra Jonas Hansen, sælger hos C. Bay Christensen, til Jens Peter Busk Pejdal, på uddannelserne til anlægsgartnerne samt struktøruddannelserne på Roskilde Tekniske Skole.  

Jonas Hansen, sælger hos C. Bay Christensen overrækker nøgler til Jens Peter Busk Pejdal, underviser og instruktør for anlægsgartner-uddannelsen

Jonas Hansen, sælger hos C. Bay Christensen overrækker nøgler til Jens Peter Busk Pejdal, underviser og instruktør for anlægsgartner-uddannelsen

”Vi ser frem til at kunne gå en endnu mere elektrisk fremtid i møde. GIANT G2200E X-TRA har fra start vist sig som en robust og stærk læssemaskine, og vi glæder os til at kunne bruge den i undervisningen af fremtidens håndværkere.”
- Jens Peter

Roskilde Tekniske Skole indhentede flere tilbud, og endte med GIANT G2200E X-TRA. Der blev ikke gået efter et bestemt mærke, men GIANT minilæsseren matchede de opstillede krav. GIANT G2200E X-TRA har kompakte dimensioner, høj løftekapacitet på 2 tons, og god brugervenlighed for maskinfører.

- Håndværkerbranchen går i retning mod flere emissionsfrie maskiner, og Roskilde Tekniske Skole går samme vej. Institutionen har fokus på at tage så mange eldrevne maskiner ind som muligt. Der bliver hele tiden holdt øje med udviklingen i de forskellige brancher for at være på forkant, så eleverne møder de maskiner på skolen, som de kommer til at møde på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at eleverne er klædt på til fremtiden. Derfor præsenterer institutionen også eleverne for det nyeste på markedet, siger Niels-Ole Vibo Jensen, uddannelseschef for Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling Vilvorde.

”Stort udvalg i elektriske håndmaskiner har medvirket til at specielt anlægsgartnerne har taget elektriske maskiner til sig. På institutionen er en tro og et håb, om at andre brancher følger trop.”
- Niels-Ole Vibo Jensen

På byggeprojekter stilles krav til brug af emissionsfrie maskiner. Disse krav lever institutionens to nye GIANT G2200E X-TRA op til. Minilæsserne er leveret med største batteripakke på 500 Ah og oplader på maskinen. Ikke kun på maskinsiden har Roskilde Tekniske Skole fokus på den grønne omstilling. Solceller på bygningernes tage, energistyring i lokalerne, og arbejdshaller forberedt med ladestik, er blot få af initiativerne. Institutionen er bæredygtig i måden der handles, tænkes og driftes i hverdagen.

Interessen var stor fra håndværkere og administration

Interessen var stor fra håndværkere og administration

Grøn fremtid

Hos Roskilde Tekniske Skole ses store fordele i at tage elektriske maskiner ind. Eleverne går videre ud på arbejdsmarkedet med god erfaring i elektriske maskiner og deres kunnen.
De nyindkøbte GIANT G2200E X-TRA får en fast plads på institutionen, og det giver struktur. Fordelen er her at første mand om morgenen, ved hvor minilæsseren står og har ladet op natten over.

På Roskilde Tekniske Skole menes det at elektriske maskiner er vejen frem. En minilæsser med dieselmotor havde resulteret i at der skulle bæres høreværn dagen igennem. Med GIANT G2200E X-TRA kan underviseren sidde på minilæsseren samtidig med han instruere eleverne i brugen af maskinen. Eleverne tager den elektriske maskine til sig, undgår støj i løbet af dagen, og får ro til arbejdet. 

Roskilde Tekniske Skole glæder sig over at kunne styrke profilen endnu mere som grøn og klimavenlig institution med GIANT G2200E X-TRA. Der sættes en ære i at være med til at vende en kultur til emissionsfrie maskiner, samtidig med at eleverne forberedes til den grønne omstilling.  

Copyright 2024 | Brdr. Holst Sørensen A/S